1
1

Medical quad

Medical Events beschikt over een 4x4Medical Quad, opgebouwd voor moeilijk begaanbaar terrein en grootschalige evenementen. De Medical Quad kan op elk terrein uit de voeten en is bijzonder wendbaar. Door zijn bagage capaciteit beschikt de Medical Quad over dezelfde hoeveelheid hulpmaterialen als een reguliere ambulance (EHBO uitrusting, Automatische Externe Defibrillator (AED), brandwonden middelen, immobilisatie materiaal, etc.).

Afhankelijk van het inzet niveau (EHBO / ALS) kan ter plaatse een onmiddellijke en professionele eerste hulpverlening worden opgezet. De 4×4 Medical Quad is voorzien van een compleet brancardsysteem, en biedt daardoor mogelijkheid om een patiënt liggend en/of geïmobiliseerd te vervoeren. Langs de brancard is een zitbankje gecreërd voor de verpleegkundige of mede passagier. Achterop de 4×4 Medical Quad is een treede gemonteerd dat de opstap tot de 4×4 Medical Quad makkelijker maakt.

Door het ontwerp van de 4×4 Medical Quad leent dit voertuig zich uitstekend voor strand, mud-runs en bijvoorbeeld motorcross evenementen. Dit voertuig heeft een maximale snelheid van 85 km per uur.