Een ambulance quad huren is ideaal voor evenementen op moeilijk begaanbaar of groot terrein. De ambulance quad heeft een 4×4 aandrijving en kan op elk terrein uit de voeten. Door de opgebouwde brancard kan de quad patiënten uit het terrein evacueren en voorzien van de juiste medische zorg.

Ambulance quad huren

Wanneer moet u een ambulance quad huren?
De ambulance quad van Medical Events NL is een bewezen toevoeging voor evenementen. Door zijn bouw en functionaliteiten kan de ambulance quad op elk terrein ingezet worden. Zand, modder, heuvelachtig, bosachtig gebied, strand, sneeuw of ijs, de ambulance quad van Medical Events NL heeft het allemaal doorstaan. Ook op drukbezochte evenementen vind de ambulance quad zijn weg. Door de compactheid van het ambulance voertuig kan het ambulance team zich snel en doeltreffend door grote groepen mensen manoeuvreren, en waar nodig eerste hulp verlenen. 

Wat is het verschil tussen een ambulance en een ambulance quad?
De ambulance quad begeeft zich op terrein waar een normaal ambulance voertuig niet uit de voeten kan, of als te hinderlijk wordt ervaren in mensen massa’s. De ambulance quad beschikt over dezelfde materialen als een reguliere ambulance, zoals een hartmonitor en/of AED, medicatie, zuurstof en immobilisatie materialen. Een opgebouwde brancard zorgt ervoor dat de ambulance quad (liggend en zittend) transport kan bieden aan patiënten die naar de EHBO post moeten worden vervoerd. Soms vervoerd de ambulance quad ook patiënten naar een overname punt waar de medische zorg wordt overgenomen aan bijvoorbeeld de reguliere ambulance.

Een ambulance quad huren volgens de laatste richtlijnen
Een ambulance quad huren bij een betrouwbare organisatie is erg belangrijk. De nieuwe Veldnorm Evenementenzorg (VNEZ) stelt eisen en kaders over de juiste medische zorg bij evenementen. Medical Events NL werkt conform het Landelijk Protocol Ambulancezorg, alsook volgens de normen die gesteld zijn door de Inspectie van Volksgezondheid en de GHOR.

Wilt u meer informatie over een ambulance quad huren, of bent u benieuwd naar onze referenties? Neem contact op met een van onze medewerkers, of plaats vrijblijvend een offerte aanvraag.

 
 
 
 
 
1
1

Waarom een ambulance quad huren?

Wendbaarheid en toegankelijkheid

Onze 4×4 ambulance quad kan zich gemakkelijk verplaatsen over ruw terrein, modderige paden en ontoegankelijke gebieden. Dit maakt de ambulance quad ideaal voor evenementen op locaties zoals festivals, off-road races, buitensportevenementen en natuurgebieden waar traditionele voertuigen moeite hebben met toegang.

Hoog comfort

De Polaris Ranger Crew staat bekend om de beste en meest comfortabele vering in zijn soort, ongeacht het terrein. Dat maakt onze ambulance quad bij uitstek zeer geschikt voor het vervoer van liggende en/of instabiele patiënten.

Grote transportmogelijkheid

Onze ambulance quad heeft ruimte voor 5 zittende personen en 1 liggende patiënt. Er bestaat geen andere ambulance quad in Nederland die zo’n grote transportmogelijkheid heeft, zonder in te perken op materiaalopslag. Dit is prettig met transporteren naar de EHBO-post of naar een overnamepunt voor een externe ambulance, indien nodig.

Volledige ambulance uitrusting

De ambulance quad beschikt over dezelfde materialen als een reguliere ambulance, zoals een hartmonitor en/of AED, medicatie, zuurstof en immobilisatie materialen. Ook beschikt de ambulance quad over een opgebouwde brancard.

Hoge zichtbaarheid

Van grote afstand is onze ambulance quad al zichtbaar en herkenbaar als hulpverleningsvoertuig. Het compacte model begeeft zich vriendelijk en functioneel door mensenmassa’s en op groot terrein. Waar nodig kunnen wij onze zichtbaarheid vergroten door het gebruik van speciale verlichting en werkverlichting. Daarmee is onze ambulance quad ook in het donker goed zichtbaar.