1
1

Ambulance team huren

De grootte van uw evenement vraagt mogelijk om bijstand van zorgprofessionals. Dit zijn verpleegkundigen en/of artsen met uiteenlopende specialisaties. Medical Events NL is allround leverancier en biedt medische zorg volgens de Veldnorm Evenementenzorg.

Wanneer moet u een ambulance team huren?
Wanneer u een evenement organiseert waar veel bezoekers op af komen, of wanneer het evenement zich focust op een specifieke doelgroep, dan kan het zijn dat u een ambulance team moet inhuren. De GHOR bepaald deze inzet op basis van een aantal risico’s. Denk bijvoorbeeld aan het gebruik van drank en drugs, grote mensen massa’s, of juist bepaalde sporten met een hoge intensiteit van inspanning (bijvoorbeeld marathons of wielrennen). In het advies van de GHOR staat of u daadwerkelijk een ambulance team moet inhuren.

Wat is de meerwaarde van een ambulance team huren?
Bij risicovolle evenementen neemt de kans op behoefte aan medische zorg fors toe. Het ambulanceteam is vaak ter aanvulling op de EHBO, en bestaat uit een ambulancechauffeur en een ambulance verpleegkundige. Wanneer zich incidenten voordoen op het evenement, kan er direct medische zorg verleend worden. De ambulance chauffeur en de ambulance verpleegkundige zijn goed op elkaar afgestemd. Veelal is de medische zorg ter plaatse voldoende. Het ambulance team levert een aanvullend specialisme, verlaagt de behoefte aan externe ambulances, voorkomt daarmee onrust op uw evenement, en zorgt bovenal voor de continuïteit van uw evenement of programma.

Een ambulance team huren volgens de laatste richtlijnen
Sinds invoer van de Veldnorm Evenementenzorg zijn de functie benamingen van het ambulance team veranderd (2022). Tegenwoordig heten zij zorgprofessionals en staan in uw advies of vergunning omschreven als basiszorg of (gespecialiseerde) spoedzorg. Medical Events NL levert zorg volgens de Veldnorm Evenementenzorg en biedt volwaardige medische zorg op uw evenement. Wij werken conform het Landelijk Protocol Ambulancezorg 9.0 en volgens de normen die gesteld zijn door de Inspectie van Volksgezondheid en de GHOR.

Wilt u meer informatie over een ambulance team huren, of bent u benieuwd naar onze referenties? Neem contact op met een van onze medewerkers, of plaats vrijblijvend een offerte aanvraag.