1
1

Ambulance voertuig huren

Bij het organiseren van een evenement komen veel dingen kijken. Bij sommige evenementen of wedstrijden is het verplicht om een ambulance voertuig aanwezig te hebben. Een ambulance voertuig met bemanning huurt u bij Medical Events NL, professioneel en ervaren.

Wanneer moet u een ambulance voertuig huren? 

De inzet van een daadwerkelijk ambulance voertuig met bemanning is veelal verplicht bij evenementen zoals marathons en wielrennen, maar ook bijvoorbeeld bij auto rally’s. Deze evenementen vinden plaats over een grotere afstand en ook op de route dient adequate medische zorg snel voor handen te zijn. Bij andere (topsport) evenementen kan het een reglement eis zijn, of een advies van de GHOR, om een daadwerkelijk ambulance voertuig ter plaatse te hebben. De ambulance voertuigen van Medical Events NL zijn volledig uitgerust en beschikken over alle noodzakelijke materialen en apparatuur om snel de juiste medische zorg te kunnen garanderen. De bemanning bestaat uit een ambulancechauffeur (ACH) en een ambulance verpleegkundige (AVP) 

Stel de juiste ambulancezorg ter beschikking 

Het ter beschikking stellen van de juiste medische voorzieningen tijdens uw evenement, zoals inzet van een ambulance voertuig, kan daadwerkelijk van levensbelang zijn. De ambulance voertuigen van Medical Events NL zijn een aanvulling op de reguliere ambulancezorg en zijn direct ter plaatse om eerste hulp te verlenen. Veelal is eerste hulp op locatie voldoende. Door een ambulance voertuig met bemanning op uw evenement te hebben wordt de behoefte aan externe ambulances verminderd of mogelijk zelfs voorkomen.

Speciaal voor evenementen op moeilijke bereikbaar terrein (bijvoorbeeld motorcross of autocross evenementen) of evenementen op groot terrein (bijvoorbeeld festivals) heeft Medical Events NL eveneens een 4×4 ambulance voertuig te huur, namelijk een ambulance quad. In andere gevallen, bijvoorbeeld bij triatlons, wielrennen of hardloop wedstrijden, kan het handig zijn om juist een ambulance motor in te zetten. Medical Events NL adviseert u graag over de juiste medische voorzieningen voor uw evenement. 

Huur een ambulance voertuig volgens de laatste richtlijnen 

Een ambulance voertuig huren bij een betrouwbare organisatie is erg belangrijk. De nieuwe Veldnorm Evenementenzorg (VNEZ) stelt eisen en kaders over de juiste medische zorg bij evenementen. Een ambulance voertuig met bemanning van Medical Events NL voldoet aan de normen van ‘Gespecialiseerde spoedzorg’. Gespecialiseerde spoedzorg vervangt de termen als ambulance team of ALS team (Advanced Life Support). Medical Events NL werkt conform het Landelijk Protocol Ambulancezorg 8.1, alsook volgens de normen die gesteld zijn door de Inspectie van Volksgezondheid en de GHOR.

Wilt u meer informatie over een ambulance voertuig huren, of bent u benieuwd naar onze referenties? Neem contact op met een van onze medewerkers, of plaats vrijblijvend een offerte aanvraag.