Onze ambulance motoren zijn een aanvulling op aanwezige hulpverlening en worden veelvuldig ingezet tijdens loop- en fietsevenementen. Ambulance motoren winnen met hun wendbaarheid en flexibiliteit ten opzichte van grote (ambulance) voertuigen en bieden mogelijkheid om snel en doeltreffend hulp te verlenen op locatie.

Ambulance motor huren

Wanneer moet u een ambulance motor huren?
De ambulance motoren van Medical Events NL zijn een uitkomst voor evenementen in stedelijk gebied en/of moeilijk toegankelijke locaties. Evenementen met grote massa stromen zijn moeilijk toegankelijk voor grote voertuigen. Denk bijvoorbeeld aan hardloop wedstrijden en marathons, maar ook drukbezochte stadsfeesten. Ook bij triatlons, wielerwedstrijden of wielertoertochten is de inzet van een ambulance motor een grote meerwaarde. De ambulance motor wordt vaak ingezet als First Responder ter ondersteuning van de reeds aanwezige (reguliere) hulpverlening.

Wat is het verschil tussen een ambulance en een ambulance motor?
De ambulance motoren beschikken grotendeels over dezelfde materialen als een reguliere ambulance. De ambulance motor is vaak als eerste ter plaatse en maakt een snelle inschatting of een andere ambulance noodzakelijk is. Hartbewakingsapparatuur, medicatie en hulpmiddelen voor het verlenen van eerste hulp zijn daarom standaard uitrusting. De ambulance motoren kunnen worden ingezet op reanimaties, onwelwordingen en valpartijen.

Een ambulance motor rijd zelfstandig en individueel rond op het evenement. Dat betekent dat de ambulance motor moet worden bestuurd door een ambulance verpleegkundige (AVP), die bevoegd is om zelfstandig én alleen te handelen. Ook kan een ambulance motor worden ingezet als aanvulling of tweede eenheid bij een groot incident. De overige aanwezige hulpverlening blijft dan operationeel voor de rest van uw evenement.

Huur een ambulance motor volgens de laatste richtlijnen
Medical Events NL is een volwaardige medische partner die uw evenement van de juiste zorg voorziet. Medical Events NL onderschrijft de nieuwe Veldnorm Evenementenzorg (VNEZ), werkt conform het Landelijk Protocol Ambulancezorg en volgens de normen die gesteld zijn door de Inspectie van Volksgezondheid en de GHOR.

Wilt u meer informatie over een ambulance motor huren, of bent u benieuwd naar onze referenties? Neem contact op met een van onze medewerkers, of plaats vrijblijvend een offerte aanvraag.  

 
 
 
 
1
1

Waarom een ambulance motor huren?

Festivals

Muziek- en culturele festivals trekken grote menigten, vooral als deze in binnensteden worden georganiseerd. Dit levert knelpunten op in mobiliteit en toegang voor (externe) hulpdiensten. Onze ambulance motoren kunnen snel navigeren, desnoods via omwegen, om medische hulp te bieden.

Wandel- en hardloopevenementen

Bij wandelevenementen en hardloop wedstrijden zoals marathons, bieden ambulance motoren de mobiliteit die nodig is om hulp te bieden waar dat het meest nodig is. Deze evenementen begeven zich op lange afstanden waardoor een EHBO post niet altijd direct voor handen is. Een ambulance motor is hiervoor een prima uitkomt.

Wielerwedstrijden en -toertochten

Voor wielerwedstrijden en wielertoertochten is snelle reactie van vitaal belang. Het huren van een ambulance motor is daarvoor een slimme keuze en soms verplicht. Voor grotere wielerronden leveren wij ook dokterswagens, ambulances en EHBO posten.

Internationale toertochten

Voor organisaties met een Nederlands karakter leveren wij ambulance motoren op evenementen in het buitenland. Wij leveren passende EHBO hulpverlening tijdens toertochten, op de route en op verzorgingspunten. De meeste bergpassen in Europa hebben wij al bezocht en bereden!