1
1

Ambulance motor huren

Wilt u een ambulance motor huren? Dat kan bij Medical Events NL! De ambulance motoren zijn een aanvulling op aanwezige zorg- en hulpverlening en worden veelvuldig ingezet tijdens loop- en fietsevenementen. De ambulance motoren winnen het met hun wendbaarheid en flexibiliteit ten opzichte van grote (ambulance) voertuigen en bieden snel en doeltreffend hulp op locatie.

Wanneer moet u een ambulance motor huren? 

De ambulance motoren van Medical Events NL zijn een uitkomst voor evenementen in stedelijk gebied en/of moeilijk toegankelijke locaties. Evenementen met grote massa stromen zijn moeilijk toegankelijk voor grote voertuigen. Denk bijvoorbeeld aan hardloop wedstrijden en marathons, maar ook drukbezochte stadsfeesten. Ook bij triatlons, wielerwedstrijden of wielertoertochten is de inzet van een ambulance motor een grote meerwaarde. De ambulance motor wordt vaak ingezet als First Responder ter ondersteuning van de reeds aanwezige (reguliere) hulpverlening.

Wat is het verschil tussen een ambulance en een ambulance motor?

De ambulance motoren beschikken grotendeels over dezelfde materialen als een reguliere ambulance. De ambulance motor is vaak als eerste ter plaatse en maakt een snelle inschatting of een andere ambulance noodzakelijk is. Hartbewakingsapparatuur, medicatie en hulpmiddelen voor het verlenen van eerste hulp zijn daarom standaard uitrusting. De ambulance motoren kunnen worden ingezet op reanimaties, onwelwordingen en valpartijen.

Een ambulance motor rijd zelfstandig en individueel rond op het evenement. Dat betekent dat de ambulance motor moet worden bestuurd door een ambulance verpleegkundige (AVP), die bevoegd is om zelfstandig én alleen te handelen. Ook kan een ambulance motor worden ingezet als aanvulling of tweede eenheid bij een groot incident. De overige aanwezige hulpverlening blijft dan operationeel voor de rest van uw evenement. 

Huur een ambulance motor volgens de laatste richtlijnen

Medical Events NL is een volwaardige medische partner die uw evenement van de juiste zorg voorziet. Medical Events NL onderschrijft de nieuwe Veldnorm Evenementenzorg (VNEZ), werkt conform het Landelijk Protocol Ambulancezorg 8.1, en volgens de normen die gesteld zijn door de Inspectie van Volksgezondheid en de GHOR. 

Wilt u meer informatie over een ambulance motor huren, of bent u benieuwd naar onze referenties? Neem contact op met een van onze medewerkers, of plaats vrijblijvend een offerte aanvraag.